15,00 лв.

Нежната революция

Валентин Корчев
Захарий Стоянов
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.

Вглеждаме се в бъдещето и се питаме защо България обезлюдява и как стана така, че тръгнахме да настигнем по-развитите страни, а вместо това изостанахме още повече. Реалният ни, по съпоставими стойности, национален продукт през 2020 г. е с 1/6 по-малък от този през 1989 г. Нека не ни заблуждава нарастването му на човек -населението намаля с 1/4, а „растежът" е платен с националните богатства. От 17-те най-големи компании у нас, българска е само една и само една от 26-те банки.
Невъзможно е да узнаем как да се спасим, ако не осмислим как беше, какво точно стана и защо.

Тази книга е честен разказ за времето, за преходите, за истинските герои на революцията на нежността - достатъчно близки, но и достатъчно далечни, за да почувстваме пълна увереност, че и те са обичали като всеки от нас.
В краткия промеждутък между 1983 г. и 2000 г. трима приятели и техните любими в преследване на личните си стремежи вървят във времето, преминават през съвършената буря, за да се преобразят и постепенно да открият нова, по-радостна действителност.
Роман за най-близката ни история и онова, което ни помага да продължаваме нататък. Роман за революцията, която предстои.

Информация за "Нежната революция"
За автора

Няма добавена информация