20,00 лв.

Нощната кучка

Рейчъл Йодър
Orange books
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
20,00 лв.

В този зашеметяващо интелигентен и всепоглъщащ дебютен роман една амбициозна майка загърбва кариерата си в света на изкуството, за да си стои у дома с новородения си син – но действителността не отговаря на онова, което си е представяла.

Две години по-късно тя влиза в банята, за да се скрие за малко от майчинските си задължения – и открива едно петно гъста козина отзад на врата си. В отражението ѝ в огледалото кучешките ѝ зъби изведнъж изглеждат по-остри, отколкото си ги спомня. Мъжът ѝ, в командировка по пет дни в седмицата, нехайно успокоява нейните тревоги от далечни хотелски стаи.

Когато симптомите на майката се задълбочават, а изкушението да се отдаде на новите си кучешки желания достига своя връх, тя едва успява да запази в тайна алтернативната си кучешка самоличност. В търсене на лек в библиотеката майката попада на мистериозен научен том, който се превръща в нейната Библия: „Полеви наръчник за магическите жени: митична етнография“, и започва да се среща с група от мами, замесени в схема за продажби, които може би също са нещо повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

Скандално оригинален роман за изкуството, силата и женствеността, предрешен като сатирична вълшебна приказка, „Нощната кучка“ ще ви накара да виете от смях и от осъзнаването, че сте преживявали същото. Така и трябва. Трябва да виете толкова силно, колкото искате.

Информация за "Нощната кучка"
  • Език Български
  • Брой страници 304
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Рейчъл Йодър е американска писателка от Айова Сити, Айова.   

Включва се в програма на университета в Айова за писане и защитава магистратура по изящни изкуства в университета в Аризона.  

През 2021 година издава дебютната си книга „Нощната кучка“, която бива именувана „книга на годината“ според Esquire и Vulture. Романът става финалист за наградата PEN/Hemingway.