19,99 лв.

Нова земя, роман в седем части

Иван Вазов
A&T Publishing
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
19,99 лв.

Издание с твърди корици на романа-продължение на Под игото - за живота след Освобождението, ежедневните трудности и сладостта на свободата.

Романь изь живота на българите през през първите години след Освобождението.
Вь седем части.

Нямаше помощ. Мъките на любящото Невенкино сърце нямаха граници. Облякла се набързо и небрежно, въз главата просто метнала шал, тя беше прибледняла и нейните бузи облени от сълзи. Старецът я ободряваше, но и той вътрешно силно се мъчеше. Това нощно грабване и отвличане в разгара на една революция беше сериозно нещо и над Стремскевата глава висеше неизвестна беда. Те знаеха, че Найден е жертва на клевета или интрига на душмани, които се ползуваха от размирното време да му направят зло, може би и да го унищожат.

Замислен като продължение на „Под игото“, романът „Нова земя“ излиза през 1896 г. и е първи опит в литературата ни за епичен обхват на следосвобожденската реалност. Иван Вазов създава пъстра картина на нашата „нова земя“: изобразява многопластово и аналитично бита, психологията и обществено-политическите идеи на първото интелигентско поколение свободни българи, към което се числи и главният герой в книгата, Найден Стремски.

Информация за "Нова земя, роман в седем части"
  • Брой страници 664
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
Иван Вазов
За автора

Иван Вазов - един от най-значимите и запомнящи се български автори за всички времена. Творил по времето на Възраждането и след Освобождението. Роден е в Сопот на 9 юли 1850г. Учи и завършва в градското класно училище.