11,95 лв.

Обетован кръг

Яница Радева
Хермес
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
11,95 лв.
Книгата е посветена на Иван Теофилов. Той е автор на драматургични и поетически произведения, които са превеждани на английски, испански, полски, сърбохърватски и други езици. Бил секретар на Сдружението на българските писатели (1994-1995) и негов председател (1998-2000). Псевдоним: Иван Свежин.
 

Монографията „Обетован кръг. Времена и пространства в поезията на Иван Теофилов“ е първото цялостно изследване на поезията на Иван Теофилов чрез полагането й в контекста на 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на XX век. В книгата се конструира мястото на списание „Сезон“ в българската литературна периодика от най-ново време. Монографията разглежда в детайли творческата еволюция на Иван Теофилов заедно с тази на други творци, като по този начин се стреми да обогати литературноисторическите прочити на разглеждания период.

Информация за "Обетован кръг"
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 21 см.
За автора

Яница Радева е българска писателка. Родена е през 1977 г. Висшето си образование получава в Пловдив, специалност "Екология и опазване на околната среда". По- късно учи българска филология в Софийския университет. Магистърската си теза защитава през есента на 2007 г. на тема „Между Пенелопа и Персефона".