22,00 лв.

Obscuritas. Мрачна музика

Давид Лагеркранс
22,00 лв.

Професор Ханс Реке е световен авторитет в техниките за разпит, способен на зашеметяваща логика и изумителна наблюдателност. Той е богат, преуспял и има перфектно семейство. Както и крехка психика, която се разпада, когато се намира под напрежение.

Общинският полицай Микаела Варгас е дъщеря на чилийски имигранти. Израснала е в покрайнините на Стокхолм и има двама братя от грешната страна на закона. Тя е упорита и безкомпромисна и отчаяно иска да се докаже пред колегите си.

Микаела се нуждае от уникалния ум на Ханс, за да разреши едно заплетено убийство. Ханс се нуждае от Микаела, за да го спаси от самия него. Колкото и да са различни, те ще трябва да открият заедно убиеца, преди да са се превърнали на свой ред в жертви.

"Вълнуващ криминален трилър, вдъхновен от Шерлок Холмс."
Индепендънт

"Превъзходно написана книга, която грабва читателите и ги въвлича в опасно дедуктивно приключение."
Уолстрийт Джърнъл

Информация за "Obscuritas. Мрачна музика"
  • Език Български
  • Брой страници 336
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
Давид Лагеркранс
За автора

Давид Лагеркранс е роден през 1962 г. Той е шведски писател, журналист и автор на повече от десет книги. При написването на биографичната си книга за шведския футболист от босненско-хърватски произход Златан Ибрахимович, Лагеркранс пожънва невиждан успех. Става известен не само в родната си Швеция, но и в цял свят. Романът, който пише "„Онова, което не ме убива” е продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон.