22,00 лв.

Оцеляване в дивата природа

Беър Грилс
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 5 гласа
22,00 лв.

Експертът по оцеляване в дивата природа и автор на бестселъра "Кал, пот и сълзи", Беър Грилс, представя наръчник за оцеляване в пустошта.

Най-добрият наръчник за живот в пустошта.

В това ръководство Беър Грилс споделя своя опит и множество от триковете, научени през годините на оцеляване в екстремни ситуации – от избора на подходяща екипировка и място за лагеруване до организирането на най-добрия бивак и запалването на перфектния лагерен огън.
Надеждното и успешно ориентиране във всякакви терени и при всякакви метеорологични условия вече не е проблем. Без значение дали имате карта и компас, или не, ще се научите да разпознавате посоките по слънцето и по звездите на нощното небе. Ще разберете какви следи оставят различните животни, как да ги различавате и как да ги проследите.

В книгата ще научите още:
- Кои са скритите опасности на дивата природа, които всеки опитен приключенец трябва да знае? Беър Грилс споделя знания, получени в резултат на личен опит и допуснати грешки – както от него самия, така и от много негови приятели.
- Уроци, научени по трудния начин, или какво лично би ви посъветвал Беър Грилс, когато сте сред дивата природа?
- Как да импровизирате с подръчни материали, когато нещо ви липсва в раницата?
- Как да усъвършенствате уменията си за оцеляване, преди да ги приложите на практика?
- И, разбира се, как да направите пребиваването си сред природата възможно най-приятно - като например с някоя от истинска история край лагерния огън.

Беър Грилс е световноизвестен експерт по оцеляване, а предаването му "Оцеляване на предела" е едно от най-гледаните на планетата, достигнало милиард и половина зрители в над 180 страни. Самият той е пътешественик, приключенец и бивш член на 21-ви полк на Британските специални части. През 2009 г. е обявен за Главен скаут на Английската асоциация на скаутите.

"И в други книги съм писал за изкуството на оцеляването и за живота сред дивата природа с препратки към експедиции и приключения, в които съм имал щастието да участвам. Но рядко съм разказвал за уменията, които съм усвоил по време на моите мисии в Британските специални части (САС). Голяма част от информацията, която тази книга съдържа, съм събрал през този период и продължавам да използвам и до днес."
Беър Грилс

Информация за "Оцеляване в дивата природа"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Вакон
  • Брой страници 256
Беър Грилс
За автора
Едуард Майкъл „Беър“ Грилс, роден на 07 юни 1974 г.е британски пътешественик, писател и телевизионен водещ. Най-известен е с предаването си Born Survivor. Той е един от най-младите британци, изкачили Еверест – на 23 години.
Живее в Северна Ирландия до 4 годишна възраст, докато семейството му не се премества в Бембридж, Англия.В един от епизодите на Ultimate Survival, когато снима с холивудския актьор Уил Феръл, казва, че сестра му е дала прякора „Bear“, когато е бил само на една седмица. Грилс е учил последователно в Итън Хаус (Eaton House), Ludgrove School, Итънския колеж (Eton College) и завършва Лондонския университет (University of London).