21,00 лв.

Октоподът Роки и Елиза. Rocky the Octopus and Eliza

Цветелина Спиридонова
21,00 лв.

Приключенската детска книга среща отблизо малките читатели с едни от най-интересните и древни обитатели на океана. Чрез перипетиите на малката Елиза децата се потапят дълбоко във вълнуващия свят на октоподите. Цветелина Спиридонова е подходила сериозно към представянето на тези изключителни същества – за да има образователна стойност книгата, авторката се е запознала със сериозни научни и научно-популярни студии на световноизвестни океанолози.

Целта на приключенското четиво е да събуди любопитството на младия читател, да го вдъхнови да следва мечтите си и да има смелостта да постига целите си. Двуезичната книга – на български и английски – насърчава по естествен начин детето да се почувства като частица от света и природата и да изучава чужди езици.

След „Великото приключение на малкото китче Съни“ това е втората книга на Цветелина Спиридонова – част от поредицата ѝ с екологично послание към децата да работят за опазване на природата, на океаните и моретата. „Октоподът Роки и Елиза“ е вдъхновена от пътешествията на авторката и от живота ѝ по бреговете на Индийския океан.

Информация за "Октоподът Роки и Елиза. Rocky the Octopus and Eliza"
  • Брой страници 52
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор България
  • Размер см 24 х 25 см.
За автора

Цветелина Спиридонова

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация