20%
Промо цена 14,39 лв. Редовна цена 17,99 лв.

Опашката на скорпиона

Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Промо цена 14,39 лв. Редовна цена 17,99 лв. Спестяваш 3,60 лв.

Ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство!


Случаят отново ни среща с двете дебютантки от трилъра „Стари кости“ - археоложката Нора Кели и ФБР агентката Кори Суонсън. Те ще се заровят в разрешаването на случай, който бързо се превръща в кошмар. В мазе на стара къща в далечен призрачен миньорски град в Ню Мексико е намерено мумифицирано тяло на над половин век. Кори трябва да определи самоличността на мъртвеца и причината за смъртта. Тя моли Нора Кели за помощ и двете откриват нещо смайващо: очевидно покойният е умрял в агония. Тялото му е в поза на зародиш, кожата се бели на ивици, а лицето е застинало в изкривена от ужас гримаса. У трупа намират скрит златен кръст от XVI в. с огромна стойност.


Нора и Кори отварят врата към ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство. Свят, който е свързан с един от най-плашещите и върховни мигове в американската история – успешното завършване на проекта „Манхатън“.

Информация за "Опашката на скорпиона"
  • Език Български
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
Дъглас Престън
За автора

Роден на 20 май 1956 г. в Кеймбридж, Масачузетс, САЩ. Автор е на техно-трилъри и романи на ужасите, някои от тях самостоятелно, други заедно с писателя Линкълн Чайлд, и една с италианския журналист Марио Специ.