14,00 лв.

Още въздух

Джордж Оруел
Фама 1
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
14,00 лв.

За кризата на средната възраст, финансовата несигурност и отчаяните действия.

Джордж Оруел (1903-1950), романист, есеист и литературен критик, печели световна известност в края на 40-те години на ХХ век с две брилянтни сатири срещу тоталитаризма ­ "Фермата на животните" и "1984". Творбите му ­ остроумни, иронични, честни и пророчески ­ го нареждат сред най-влиятелните автори на нашето време.
"Още въздух" е книга за носталгията към миналото, за безполезността от опитите да се върнеш назад във времето, за това колко лесно поривите и мечтите на младостта се обезценяват от еднообразието и рутината на ежедневието.

В тази книга неговият ироничен хумор е по-завладяващ отвсякога.
Observer

"Още въздух" е творба, еднакво забавна и сериозна. Тук в ембрионален вид присъстват "Фермата на животните" и "1984". Не са много романите, които носят в себе си семето на два бъдещи шедьовъра и същевременно са така увлeкателни.
Джон Кеъри, Sunday Times

Прелестна и разведряваща творба... един малък шедьовър.
Харви Брайт, The New York Times

Във време на повсеместна лъжа изричането на истината е революционен акт.
Джордж Оруел

Информация за "Още въздух"
  • Брой страници 224
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 14 x 21 см.
Джордж Оруел
За автора

Ерик Артър Блеър е роден в Мотихари, Индия, когато тя е част от Британската империя. През 1921г. завършва Итънския колеж. По-късно живее във Великобритания и Европа. Неговото първо художествено произведение е публикувано през 1935г. под псевдонима Джордж Оруел. От една от най-значимите му книги, „1984“ в съвременната световна култура трайно са пренесени персонажът на „Големия брат“ и изразът: „Големия брат те наблюдава“.