39,00 лв.

Основи на алгоритмите

Саймън Харис
АлексСофт
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
39,00 лв.
Какво е алгоритъм? Алгоритъм е термин от математиката, информатиката, лингвистиката и други области, с който се означава крайна поредица от инструкции или изрично описание на постъпкова процедура за решаване на даден проблем, често свързан с изчисление или обработка на данни. По-строго казано, алгоритъмът е ефективен метод, който при даден списък от коректно дефинирани (описани) команди за изпълнение на задача и зададено едно начално състояние преминава през точно дефинирана поредица от последователни състояния и завършва в едно крайно състояние. Преходът между състоянията не е задължително да е детерминиран (еднозначно определен): някои алгоритми, известни като вероятностни алгоритми, съдържат елемент на случайност.
 
Доброто разбиране на известни компютърни алгоритми и знания кога и къде трябва да се прилагат са жизненоважни при създаване на софтуер, който не само работи правилно, но и ефективно. Това е единствената книга, която дава тази ценна информация - от основите на алгоритми, структури данни и характеристики на производителността до специфичните алгоритми в ежедневието.
Тази книга е пълна с подробни обяснения и ясни примери. Тя започва с представяне на някои фундаментални структури от данни и след това обяснява различни алгоритми за сортиране. После ще научите за ефективни методи за съхранение и търсене на информация чрез хеширане, дървета, множества и карти. Авторите дават съвети за оптимизиране и начини за избягване на чести грешки свързани с производителността. В края на тази книга ще бъдете готови да изграждате алгоритмите и структурите от данни, най-често срещани в ежедневната работа на програмистите.
 
Какво ще научите в тази книга:
основи на алгоритми, като итерация и рекурсия
елементарни структури като списък, стек и опашка
основни и сложни алгоритми за сортиране включително сортиране с вмъкване, бързо сортиране и сортиране на Шел
сложни структури от данни като двоични дървета, троични дървета и пирамида
алгоритми за търсене и напасване на низове, хеширане и изчислителна геометрия
как се използват техники за разработване, водени от тестове за гарантиране на качество
как може да се подобри драматично производителността на един код с приложни техники за профилиране и оптимизация
 
Тази книга е за всеки, който разработва приложения или точно сега започва с това, и иска да разбере компютърните алгоритми и структурите от данни. Едно начално разбиране на програмирането би било от полза.
Информация за "Основи на алгоритмите"
  • Брой страници 720
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2006
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация