10,00 лв.

Оставете стаята както си е

Амилкар Бетега Барбоза
Весела Люцканова
Изчерпано количество
10,00 лв.

Сборник с разкази от бразилския автор Амилкар Бетега Барбоза.

Едно лице, съществуващо независимо в което и да било тяло, наблюдава собственика на къща, която преструктурира своите помещения както си иска. Един младеж получава в наследство от баща си малка кутия и като докосва съдържанието ѝ - безформена желатинова маса, не смогва да я отлепи от ръката си през остатъка от живота си.

Ситуации като тези са точки на тръгване или на пристигане в разказите от настоящата книга. В тях необичайното прогресивно се разпростира върху обстановката, персонажите и самото писане, което изглежда възприема като естествена логиката на тези преобърнати светове. Нищо не е сигурно или предвидимо. Места, предмети, хора - всичко се променя най-неочаквано. Самият глас, който разказва - почти винаги в първо лице, - може да бъде едновременно и жертва и автор на измама. Ако се остави да бъде воден от него, читателят ще бъде принуден да преразгледа своя собствен начин на пребиваване в този свят.

Амилкар Бетега Барбоза е роден в Сао Габриел през 1964 г. Дипломиран е като строителен инженер и е магистър по бразилска литература. Книгата му "Полетът на акробата на трапец" (1994) получи наградата Литература на Азорските острови за 1995 г. Със "Страните на кръга" (неиздадена) беше приет в Програмата за Стипендии на бразилски автори за 1997 г. Живее в Порто Алегре.

Информация за "Оставете стаята както си е"
  • Език Български
  • Брой страници 125
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор Португалия
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Амилкар Бетега Барбоза

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация