17,00 лв.

Парфюмът. Историята на един убиец

Патрик Зюскинд
Унискорп
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
17,00 лв.

Един вълнуващ роман, който разказва историята на един убиец. Впуснете се в живота на ужасяващия Жан-Батист Грьонуй и се пригответе за едно смъртоносно приключение.

Първият роман на Патрик Зюскинд "Парфюмът" разказва историята на ужасяващото същество Жан-Батист Грьонуй, родено "на дъното", във Франция през ХVІІІ в. Той израства без родители, мразен от хората и отритнат от съдбата. Грьонуй обаче има уникалната дарба да притежава невероятно фин нюх, с който усеща миризмите от километри. Мечтата му е да сътвори най-пленителния парфюм с аромата на извечната жена, създадена от Бог за любов и изкушение. Влюбва се, преследва и убива най-красивите жени, чиито ухания улавя, събирайки миризмите от мъртвите им тела. Убийствата му са само средство, за да извлече бленуваното ухание. Парфюмът му е факт, но е време убиецът да бъде открит и наказан.

Романът е издаден на 42 езика в 15-милионен тираж.

Информация за "Парфюмът. Историята на един убиец"
  • Език Български
  • Брой страници 248
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор Германия
  • Размер см 12 x 20 см.
Патрик Зюскинд
За автора

Патрик Зюскинд е роден в Амбах, Германия, близо до Мюнхен. Учи Средновековна и съвременна история в Мюнхенския университет и в Екс ан Прованс. Пише своята първа пиеса „Контрабасът“ през 1980 г. и тя му носи международна слава. Публикува първия си роман „Парфюмът. Историята на един убиец“ през 1985 г. и от него са продадени над 15 милиона екземпляра, като произведението е преведено на над 46 езика, дори на латински. По книгата е направен и много успешен филм , чийто бюджет е 50 млн евро.