Егмонт
14,90 лв.

Пърси Джаксън и боговете на Олимп, книга 1: Похитителят на мълнии (графичен роман)

Рик Риърдън
Егмонт
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
14,90 лв.

Пърси Джаксън е необикновено момче. Но същото важи и за проблемите му...

Да си син на божество е опасно. И страшно. Най-често води до смърт по особено жесток начин.

Създателят на любимата на милиони читатели поредица Рик Риърдън обединява сили с едни от най-големите имена в света на комикса, за да разкаже историята на момче на път да разкрие предателство по-велико и от самите богове.

Пърси Джаксън е на път да бъде изхвърлен от училище… отново. И това е най-малкият от всичките му проблеми. Напоследък чудовищата и древногръцките богове се пръкват навсякъде, вместо да си стоят по страниците на учебника му по история. А за капак на всичко, изглежда, че е успял да ядоса някои от тях. Истинската мълния на Зевс е открадната и познайте кой е главният заподозрян. Пърси има едва десет дни, за да открие и върне задигнатата собственост на повелителя на небето.

Информация за "Пърси Джаксън и боговете на Олимп, книга 1: Похитителят на мълнии (графичен роман)"
  • Език Български
  • Брой страници 128
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Поредица Пърси Джаксън
  • Размер см 17 x 23 см.
Рик Риърдън
За автора

Рик Риърдън е американски автор, познат из цял свят със серията фентъзи романи “Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, “Хрониките на Кейн”, “Героите на Олимп” и други. Той е роден на 5 юни 1964г в Тексас. Родителите му са артисти - майка му е преподавател по музика, а баща му - майстор керамик. Пъвроначално има желанието да бъде прочут китарист и затова се записва да учи в колеж по музикални изкуства в родния си град, но по-късно осъзнава, че истинската му страст е писането и се прехвърля в университет в Остин, където започва да изучава английски език и история.