Егмонт
17,90 лв.

Пърси Джаксън и боговете на Олимп, книга 1: Похитителят на мълнии, твърди корици

Рик Риърдън
Егмонт
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
17,90 лв.

Пърси Джаксън е на път да бъде изхвърлен от училище… отново. И това е най-малкият от всичките му проблеми. Напоследък чудовища и древногръцки богове се пръкват навсякъде, вместо да си стоят по страниците на учебника му по литература. А за капак на всичко, изглежда, че е успял да ядоса някои от тях. Истинската мълния на Зевс е открадната и познайте кой е главният заподозрян.

Сега Пърси има десет дена, за да открие и върне задигнатата собственост на повелителя на небето. За да се увенчае с успех подвигът му обаче, момчето ще трябва да направи малко повече от това просто да разбере кой е истинският крадец.

Текстът на романа е идентичен с текста в изданието с мека корица.

Информация за "Пърси Джаксън и боговете на Олимп, книга 1: Похитителят на мълнии, твърди корици"
  • Възраст до 11
  • Възраст от 7
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2021
  • Поредица Пърси Джаксън
  • Размер см 13 х 19 см.
Рик Риърдън
За автора

Рик Риърдън е американски автор, познат из цял свят със серията фентъзи романи “Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, “Хрониките на Кейн”, “Героите на Олимп” и други. Той е роден на 5 юни 1964г в Тексас. Родителите му са артисти - майка му е преподавател по музика, а баща му - майстор керамик. Пъвроначално има желанието да бъде прочут китарист и затова се записва да учи в колеж по музикални изкуства в родния си град, но по-късно осъзнава, че истинската му страст е писането и се прехвърля в университет в Остин, където започва да изучава английски език и история.