15,95 лв.

Пътят

Кормак Маккарти
Пергамент Прес
Наличен
Оценка 5.0 от 3 гласа
15,95 лв.

Книга от Кормак Маккарти, която получава награда "Пулицър" за 2007г.

"Пътят" е разтърсващ разказ за времето, когато цивилизацията и природата са мъртви. Баща и син пътуват през изпепелената Америка на юг към океанския бряг - дни, месеци, години. Нищо не помръдва сред опустошения пейзаж освен носената от вятъра пепел. Те имат само дрехите на гърба си, оскъдни запаси храна и един пистолет, с който да се бранят от варварските шайки канибали по пътищата. Но залогът на това пътуване не е само тяхното оцеляване, защото мъжът и момчето носят огъня на целия човешки род и съдбата на целия свят зависи от баланса на безнадеждната им мисия.

В "Пътят" отекват отгласи от "Робинзон Крузо", "Повелителят на мухите“ и "Книгата на Йов" и едновременно с това тази гениална творба има свой несравним стил и послание. 

Това е книга за нежността, която стои над всичко. Светът е унищожен, но въпреки цялата разруха, остава тънката нишка на надеждата - дори в края на всички неща...


"Прозата в тази книга е толкова красива и сурово сдържана, че се чете като пророческо ридание. Изключителен разказ за човечеството в руини, който всички ние трябва да прочетем."
Дейли Мейл

"Покоряваща и неустоима творба. Ще зърнете картини от най-прекрасното и най-ужасното в човешката участ, в най-тъмния ѝ час."
Буклист

Отличия за "Пътят": Награда "Пулицър" за 2007 г.; Награда "Джеймс Тейт Блек"; Книга на годината на "Ню Йорк Таймс"; Класика № 1 на "Ентъртейнмънт Уикли"; Книга на "Опра Уинфри Бук Клъб".

Информация за "Пътят"
  • Език Български
  • Брой страници 236
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация