17,95 лв.

Пътуване към себе си

Блага Димитрова
Хермес
Наличен
Оценка 5.0 от 4 гласа
17,95 лв.
„Пътуване към себе си“ е една от най-ярките творби в българската проза през 60-те години на XX век. Това е книга за заминаването, за бягството, за пътя, по който поемаме в търсене на собствената си идентичност. Тук преживяванията са разказани като спомен, а самата история е своеобразен опит за преосмисляне на времето.
 
В книгата си Блага Димитрова поставя акцент върху моралните ценности, чувството за вина и отговорността. Тя ни помага да открием пътя към себе си, най-сложния, истински и стръмен път, криволичещ през житейските проблеми, тревожните мисли и порива на чувствата, защото:
 
Само дълбоките дири значат истински изживян живот. И най-вълшебният миг сякаш не е съществувал, щом не е оставил своя следа, свидетелство за истинността си. Инак по какво се отличава от един сън? Споменът за сладките мигове горчи, ако тоя спомен не се е материализирал в нещо живо, трайно, самостоятелно. И най-чудната любов не радва, ако от нея не се роди една детска усмивка, едно дръзко дело или поне една песен.
 
 
“И колкото по-неудържим бе в мене стремежът да се махна, толкова по-сляп вътрешен тласък ме блъскаше назад.” 
 
 Блага Димитрова
Информация за "Пътуване към себе си"
  • Брой страници 416
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор България
  • Размер см 14 х 21 см.
Блага Димитрова
За автора

Блага Николова Димитрова е поетеса, писателка, политик и литературен критик.
Тя става втори вицепрезидент на Република България през 1992 г. Тя има множество литературни награди и отличия. Получава и орден "Стара планина" - първа степен.