Магазини
Любими
9,00 лв.

Пазете сърцето

Д-р Светлана Ангелова
Хомо Футурус
В наличност
100%
9,00 лв.

SKU: 9789548086172

Тегло кг: 0.318

Художник: Боян Байчев

ISBN: 9789547420694

Автор: Д-р Светлана Ангелова

Издателство: Хомо Футурус

Език: Български

Брой страници: 156

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2010

Националност автор: България

Размер см: 20 x 13 см.

Днешният забързан, напрегнат и нервен свят, в който живеем, поставя нови актуални проблеми пред нашето здраве. Нерационалното хранене, затлъстяването, обездвижването, тютюнопушенето, ниският социален статус с ограничени финансови възможности, стресът в семейството и на работното място доведоха до нарастване на сърдечно-съдовите заболявания - исхемична болест на сърцето, хипертонична болест, миокарден инфаркт, аритмии.
Тези заболявания се определят като едни от най-големите предизвикателства на XXI век. Статистически данни показват, че един от всеки трима в света умира от сърдечносъдово заболяване. Вече официално медицинската общност говори, че артериалната хипертония е пандемията на XXI век. Две трети от населението на земята умира от сърдечно-съдови заболявания. 1 милион и 800 хиляди души в България са с високо кръвно налягане, а броят на тези, които не знаят, че страдат от високо кръвно налягане, за съжаление не е уточнен.
Проблемът за сърдечно-съдовите заболявания днес е общонационален и става все по-актуален. Все повече млади хора боледуват от хипертония, 40% са застрашени от инфаркт. 
65% от общата смъртност у нас се дължи на сърдечно-съдови заболявания, което ни нарежда на челно място в Европа. По този псказател у нас 79/100 000 души умират от сърдечен инфаркт, а в Германия, Франция, Италия смъртността от сърдечен инфаркт е 18/100 000. 150 хиляди са страдащите от сърдечна недостатъчност у нас.
Социологични проучвания показват, че стресът и високото кръвно налягане скъсяват дивота на българите с 6 години.
От 1990 година досега жените у нас живеят до 67 години, а мъжете - до 61, докато в страните от Европейския съюз хората достигат средно до 74-годишна възраст.
Тази информационно-практична книга цели да ви запознае с основните причини, симптомите, съвременното лечение, профилактика, хранене и начин на живот при артериална хипертония, инфаркт, аритмии, за да се намали рискът от високата смъртност на болните в млада и средна възраст.
Животът в XXI век изисква по-широка информираност, голяма мобилност и по-добра организация на живот, хранене и почивка.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Д-р Светлана Ангелова

Д-р Светлана Ангелова

Всички книги на автора

Няма добавена информация