Магазини
Любими
14,00 лв.

Пея с тяло и душа

Мариане Целгер-Фогт
Жанет-45
В наличност
0%
14,00 лв.

SKU: 9789544918729

Преводач: Мария Енчева

Тегло кг: 0.359

Художник: Христо Гочев

ISBN: 9789544918729

Автор: Мариане Целгер-Фогт

Издателство: Жанет-45

Език: Български

Брой страници: 250

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2012

Размер см: 13 x 20 см.

Веселина Кацарова е една от най-значимите и разнолики оперни певици на нашето съвремие. Световната си кариера тя дължи не само на феноменалния си глас, но и на харизматичното си излъчване. Критиците се дивят на таланта ѝ, а превъплъщенията ѝ са златен стандарт за всяка млада певица, която се опитва да пробие на голямата оперна сцена. Въпреки шеметната ѝ международна кариера и огромното признание, Веселина Кацарова никога не спира да гледа критично на себе си и професията си.Тази книга обхваща целия досегашен ѝ жизнен и професионален опит. В нея певицата споделя неподправено и вдъхновяващо своето ежедневие, изпитанията и разочарованията по пътя към върха. Хвърля светлина върху най-различни аспекти от професията на певеца: обучението, певческата техника, пеенето като физически труд, общуването с диригенти, режисьори, колеги, медии и публика.Тук ще намерите и подробна биография, в която известната оперна критичка Мариане Целгер-Фогт описва най-важните моменти по пътя на Веселина Кацарова от Музикалното училище в Стара Загора до най-големите оперни театри и концертни зали в света. Книгата включва и 33 фотографии на оперната прима - на сцената и зад кулисите. 
Веселина Кацарова израства в България, където първоначално се обучава за концертираща пианистка. След като завършва Оперно пеене в Държавната консерватория в София през 1989 г. тя постъпва в Цюрихската опера. През 1991 г. дебютира на Залцбургския музикален фестивал, където я обявяват за сензация. След две години в ансамбъла на Виенската Щатсопер през 1993 г. тя стартира шеметна международна кариера като гастролираща певица. През годините в Цюрихската опера, която се превръща в неин дом, Кацарова си изгражда репертоар, простиращ се от Монтеверди, Хендел и Моцарт през белкантовите композитори Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер. Наред с участията в най-големите оперни театри и концертни зали по света Кацарова може да се похвали и с богата дискография.
Още като дългогодишен редактор на фейлетоните във в. Нойе Цюрхер Цайтунг и оперен критик Мариане Целгер-Фогт следи активно кариерата на певицата. Идеята за настоящата книга се ражда в множеството професионални и лични срещи помежду им.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Мариане Целгер-Фогт

Мариане Целгер-Фогт

Всички книги на автора

Няма добавена информация