Магазини
Любими
12,00 лв.

Песен за Роланд

Аугусте Лехнер
Емас
В наличност
0%
12,00 лв.

SKU: 9789543572533

Преводач: Борис Парашкевов

Тегло кг: 0.346

ISBN: 9789543572533

Автор: Аугусте Лехнер

Издателство: Емас

Език: Български

Брой страници: 270

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2013

Националност автор: Австрия

Размер см: 14 x 21 см.

В основната част от творчеството си Аугусте Лехнер /1905-2000/ претворява произведения от древността и Средновековието в съвременни, изпълнени с напрежение творби, като запазва изцяло съдържанието и характера на образите. Нейният талант да доближи отминали епохи до душевността на младите хора й донася световно признание и награди, сред които Австрийската държавна награда и Европейската награда за юношеска литература.

За пореден път чаровницата на изящното слово Аугусте Лехнер повежда децата в далечния свят на Средновековието, за да разкрие красотата и величието на още един епос от XII век - "Песен за Роланд".

Седем години Карл Велики и неговата армия се бият по полетата на Испания, щурмуват стените на Кордоба и Сарагоса. Седем години победата се наклонява ту към страната на франките, ту към странат на сарацините.

За да спаси града си от християните, халифът на Сарагоса замисля хитър план. Предводителите на франките приемат предложението. Само бретанският маркиз Роланд, племенник на Карл Велики, не вярва на езичниците. И това му струва доста много...

Една книга за времена на силни мъже, за подвизи на честта, за вярност и вероломство, за възходи и падения...

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Аугусте Лехнер

Няма добавена информация