20,00 лв.

Петима в едно тяло

Гай Морпъс
20,00 лв.

Населението се е разраснало до непоносими размери и Централното правителство взима радикално решение: след достигане на 17-годишна възраст всеки трябва да избере как да прекара остатъка от живота си.

Възможностите са ограничени до четири - да си работник, хедонист, андроид или наемател, като само последният избор ти дава шанс да живееш до 150 години. Проблемът е, че трябва да споделяш едно тяло с още няколко съзнания, будувайки в рамките на едва четири часа в денонощието.

Малко хора избират този начин на съществуване, така че "квартирата" на Алекс, Кейт, Майк, Бен и Сиера е по-скоро рядко явление. След 25 години съжителство петимата имат право да кандидатстват за ново, усъвършенствано тяло - срещу съответната сума, изплатена във време, което трябва да се заработи в Парк на смъртта.

Някой обаче се опитва да премахне членове на комуната по време на симулативните игри. Достатъчно трудно е да се хване убиец, но е почти невъзможно, когато може би споделяте едно-единствено тяло...

Замайващо, вълнуващо пътешествие: петима непознати, принудени да споделят едно тяло в бъдеще с глад за ресурси, се оказват забъркани в загадъчно убийство. Пълно с идеи и вълнение, динамично, завладяващо четиво.

Алекс Павези, автор на "Осмият детектив"

Пристрастяващо четиво, което ще помните дълго, след като излезете от заешката дупка.

The Times

Информация за "Петима в едно тяло"
  • Брой страници 384
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20
За автора

Няма добавена информация