30,00 лв.

Петият сезон

Торкил Дамхауг
30,00 лв.

Бивш психиатър и настояща литературна звезда, Торкил Дамхауг е сред водещите автори в скандинавския трилър, наред с Том Егеланд, Ю Несбьо, Йорген Бреке и Уни Линдел. Той е двукратен носител на най-голямата награда за криминален роман в Норвегия – „Ривертон“ („Златният револвер“), спечелена от него за „Подпалвачът“ и „Петият сезон“. В този роман той създава атмосферата на Stranger Things, но сюжетът е изцяло реалистичен и повежда читателя из лабиринтите на човешкия ум.

Ан, Виктор, Хелене и Николай са четирима млади приятели, които обичат да изпробват нови неща и да живеят на ръба. Подвизите им обаче невинаги завършват добре. Едно от нещата, които не е трябвало да правят, е да заключат свой съученик в мазето на изоставена фабрика в Хамердал, където преди години се е случил ужасен инцидент. Малко след това Виктор е открит мъртъв, Николай умира от свръхдоза, а Ан изчезва безследно. Сега бащата на Ан, следователят Бьорн Линдбек, трябва да направи всичко по силите си, за да намери дъщеря си, преди да е станало твърде късно. Психологически трилър, изпълнен с неочаквани обрати и разтърсващи разкрития.
Дамхауг позволява на читателя да надникне в мислите на четиримата тийнейджъри, на отчаяния баща следовател, надпреварващ се с времето, за да открие дъщеря си, и на психопат с ужасяващо минало. Какво се е случило всъщност? Кой е виновникът? И ще излезе ли наяве цялата истина?

Информация за "Петият сезон"
  • Брой страници 576
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 13 х 20 см.
Торкил Дамхауг
За автора

Торкил Дамхауг има диплома по медицина със специализация в психиатрия. Дебютният му роман "Полетът на луната" причинява голяамо вълнение при появата си през 1996 г. "Болната роза" също бива посрещната добре от критиците.