21,00 лв.

Пилгрим

Тимъти Финдли
Леге Артис
Наличен
Оценка 5.0 от 2 гласа
21,00 лв.

Психологическо пътешествие в романа на Тимъти Финдли "Пилгрим".

Едноименният герой на романа Пилгрим не може да умре, независимо колко упорито, често или изобретателно се опитва. Този неуспех го подлудява. На 15 април 1915 година Пилгрим за пореден път не успява да пререже упоритата връзка между плътта и духа. Неговата приятелка, лейди Сибил Куортърмейн - красива и тайнствена жена с очевидно неограничени финансови средства - го завежда в психиатричната клиника „Бургхьолцли" в Цюрих. Там Пилгрим е предоставен на грижите на д-р Юнг. Той трябва да извлече от своя пациент - който при пристигането си не говори - особеностите на неговата сложна психопатология. Така започва борба на психика и душа между К. Г. Юнг, известният мистичен изследовател на духа, и Пилгрим - човекът, който не може да умре...

"В "Пилгрим" можем да се възхищаваме на много неща. Това е роман с историческа широта и големи идеи. Той е енергичен. Пълен с открития и прозрения (особено в областта на юнгианската анализа) и пленяващи въображаеми екскурзии, при които се използват реални исторически събития или личности... Романът е впечатляващ и пленяващ, една басня от края на века и пророчество от един от нашите най-оригинални писатели."
Бил Ричардсън, писател и журналист от Ванкувър.

"В тази книга има всичко. Финдли изключително задълбочено е проучвал живота на К. Г. Юнг и този в психиатриите, взаимоотношения между лекари и пациенти, психиатричната проблематика. Невероятно добре изгражда характери. Романът е истински фантастичен трилър, който те провокира към размисъл и те разтърсва в известен смисъл завинаги..."
Д-р Марина Бояджиева, психиатър и преводач, България

Информация за "Пилгрим"
  • Език Български
  • Брой страници 520
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация