3,30 лв.

Пипи Дългото Чорапче организира похищение на Коледната елха

Астрид Линдгрен
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
3,30 лв.

Непозната досега история с любимата героиня Пипи Дългото чорапче!

Тази чудна книжка е специален коледен подарък от Астрид Линдгрен за всички деца по света, които обичат червенокосата Пипи. Историята за похищаването на Коледна елха не е включена в голямата книга "Пипи Дългото чорапче".

"Скъпи приятели,
При вас идва едно шведско момиче, което се казва Пипи Дългото чорапче. То е доста чудато, но аз се надявам, че въпреки това вие ще го обикнете. Пипи живее съвсем само в една стара къща, наречена Вила Вилекула. Тя няма нито майка, нито татко, но това ни най-малко не я тревожи, защото си има кон и маймунка, а в съседната къща живеят две нейни другарчета - Томи и Аника. Пипи е най-силното момиче в света. Стига да поиска, тя може да вдигне коня с едната си ръка..."
Астрид Линдгрен

Информация за "Пипи Дългото Чорапче организира похищение на Коледната елха"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Пан
  • Брой страници 16
Астрид Линдгрен
За автора

Астрид Линдгрен е родена в град Вимербю, Швеция на 14 ноември 1907г.

Тя е световноизвестна шведска детска писателка и творбите и са преведени на близо 70 езика (от арабски до зулу) и са издадени в поваче от 100 страни.

Линдгрен е известна и с подкрепата за правата на детето и животните, както и със съпротивата срещу телесните наказания за деца.

След смъртта ѝ на 28 януари 2002г. шведското правителство учредява Възпоменателната награда "Астрид Линдгрен" за детска и младежка литература.