14,99 лв.

Плесницата

Христос Циолкас
Бард
Ограничена наличност
14,99 лв.

Вълнуваща драма от австралийския автор Христос Циолкас, който поставя семейството под микроскоп.

На барбекю в предградията мъж зашлевява дете, което не е негово. Това е само една плесница, но тя отеква в живота на всички свидетели на случката. Разказът през очите на осмина от присъствалите на това барбекю е възторжено приет бестселър, безстрашно изследване на живота на модерното семейство. Язвителен и провокативен, "Плесницата" ни кара да се запитаме за естеството на отговорността и щастието, на компромиса и истината. "Плесницата" слага семейния живот под микроскоп, а резултатът е истински модерен шедьовър.

По романа е заснет телевизионен сериал, излъчван през 2015 година по NBC.

Христос Циолкас е автор на четири романа, един от които е филмиран. "Плесницата" е публикуван в Австралия през 2008 г. и оттогава е издаван по целия свят. Удостоен е с наградата на Федерацията на писателите от Британската общност за 2009, наградата "Ванс Палмър" за литература за 2009, златен медал на Австралийската литературна общност за 2009 и става книга на годината за 2009 на Австралийската асоциация на книгоиздателите и книгоразпространителите. По романа е заснет телевизионен сериал, излъчван през 2011 г. в Австралия и по Би Би Си, Великобритания. Циолкас е и драматург, есеист и сценарист. Живее в Мелбърн.


"Унищожителен портрет на семейния живот. Циолкас прави дисекция на душата на всеки от героите с прецизността на хирург."
Сън Хералд

"Това е роман, голям колкото живота. Спокоен, тих, неустоим шедьовър!"
Таймс

Информация за "Плесницата"
  • Брой страници 464
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор Гърция
  • Размер см 14.5 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация