24,00 лв.

Под купола, част 1

Стивън Кинг
Плеяда
Наличен
Оценка 5.0 от 2 гласа
24,00 лв.

Първа част на романа на Стивън Кинг "Под купола".

За най-новия си роман „Под купола” Стивън Кинг казва: „Опитал се бях се да напиша книга, сравнима с натискане на педала до дупка. Редакторката го разбра и при всяко мое разколебаване настъпваше крака ми и крещеше (в полетата на ръкописа, както им е обичай на редакторите): „Дай газ, Стив! Дай газ!”

През един безоблачен октомвриски ден над градчето Честър Милс се спуска прозрачен и непробиваем купол и го откъсва от света. Появата му, наблюдавана от един от главните герои Дейл Барбара, е внезапна и неумолима. Човеците могат да докоснат преградата, без да пострадат, но електронните уреди се взривяват в близост до нея. В Честър Милс настъпва апокалипсис. Въздухът започва да се нажежава, а още по-бързо се нажежава политическата атмосфера. Хората, попаднали в капан и заплашени от гладна смърт, изпадат в паника и у тях изплува първичният стремеж за оцеляване... на всяка цена. Оформят се два лагера, предвождани от Дейл Барбара и „тарторът” в Честър Милс – Големия Джим Рени. За Рени куполът е само средство за установяване на пълен контрол. Дейл и Джулия, редактока в местния вестник, организират съпротивата срещу него. Накратко, авторът отново се връща към темата за извечното противопоставяне на морала и либерализма срещу алчността, корупцията и фундаментализма.

Информация за "Под купола, част 1"
  • Брой страници 624
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
Стивън Кинг
За автора
quote icon

Надеждата е нещо хубаво, може би най-хубавото нещо, а хубавите неща са безсмъртни!

Стивън Едуин Кинг (Stephen King), роден на 21 септември 1947 в Портланд, щата Мейн, е американски писател, известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на 20 век.

Стивън Кинг пише своите първи истории на 7-годишна възраст. Когато е на 27 години е публикуван първият му роман - "Кери", който е филмиран през 1976 и отново през 2013 година. 

Днес Кинг е наричан Краля на ужаса и всяка негова книга се превръща в бестселър.