16,00 лв.

Погребани в небесата

Аманда Падоан, Питър Зукерман
Вакон
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
16,00 лв.

Удивителната история на хималайските шерпи в най-страшния ден от изкачването на К2

"Книгата "Погребани в небесата" е вълнуващ разказ за мъжете, които буквално пренасят на плещите си алпинистите на света до К2. Тази книга беше огромна наслада за мен и аз я ценя високо".
Норман Олестад, автор на бестселъра Crazy for the Storm

Когато Едмънд Хилари става първият човек, покорил Еверест, шерпът Тенсинг Норгей е до него. И наистина, откакто европейците изкачват Хималаите, шерпите са били героите, останали на заден план.
През август 2008 г., когато единайсет души губят живота си на К2 - най-опсаният връх в света, двама шерпи оцеляват. Те са сред онези, които са се освободили от бедността и политическите безредици в страната си, за да се превърнат в едни от най-опитните катерачи на Земята. Основана на безпрецедентно проучване и интервюта, "Погребани в небесата" за първи път разкрива тяхната удивителна история.
Питър Зукерман и Аманда Падоан проследяват как съдбите на Чиринг Дордже Шерпа и Пасанг Лама се срещат - от селцата, където са родени, високо в Хималаите, през предградията на Катманду и ледниците на Пакистан до базовия лагер при К2. Когато нещастието връхлита в "Зоната на смъртта", Чиринг открива Пасанг, прикованкъм леден склон, без пикел, очакващ смъртта си. Спасителната операция, която следва, се е превърнала в планинска легенда.
"Погребани в небесата" ще прикове вниманието ви от самото начало със своите спиращи дъха моменти и със задълбочено проучените традиции и обичаи на шерпите... И най-вече с това, че разглежда една от най-трагичните катастрофи в историята на алпинизма от интригуващо нов ъгъл.


"Погребани в небесата" ще се хареса на всеки човек (обичащ или не планината и алпинизма), на всеки когото Хималаите и К2 – този красив, но така смъртоносен връх, са интересни".
Маурис Исерман, съавтор на Fallen Giants: A History of Himalayan Mountaineering

Информация за "Погребани в небесата"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация