12,00 лв.

Повелителката на подправките

Читра Дивакаруни
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
12,00 лв.

Красива книга от индийката Читра Дивакаруни.

Магия и реалност, екзотика и чувственост в една съвременна приказка

На митичния остров на жените, където топлият дъжд капе върху кожата като семена от нар, могъщите подправки нашепват своите тайни на младите послушнички, които овладяват тяхната сила и магия. След като влиза в ритуалния пречистващ огън, всяка от новите повелителки на подправките се озовава в далечен град, за да лекува болките на индийските имигранти със своите магически умения... Те са безсмъртни, но нямат право да се сближават с никого, нито да обичат - принадлежат само на подправките. Тило - най-умната, най-надарената, най-обичаната, най-непокорната Повелителка избира своя град - Оукланд, САЩ. Тя има дарбата да вижда в сърцата на своите сънародници и да изпълнява най-съкровените им желания. Но не може да последва повелите на своето сърце. В малкото магазинче, изпълнено с ухания, заедно с подправките Тило дарява и надежда и щастие. С джинджифил и манго връща на Гита любовта и семейството. Куркумата ще отмие гнева и болката в нещастния брак на Лалита. Коренът от лотос донася любов в живота на Харун и му помага да намери своята истинска американска мечта.

Единственият, чието сърце не успява да разгадае, е Рейвън. Но само той, Нейният Американец, прозира истинската ѝ същност. Ще устои ли Тило на желанията на сърцето си? Ще запази ли безсмъртието си, или ще пристъпи законите на Повелителките и ще се откаже от всичко заради мъжа, когото обича?
Подправки, дайте ми една нощ за моите желания!

Роман за любовта и романтиката, за тайните на женската душа, за мистерията и екзотиката на непознатия свят на подправките. Уникално съчетание на проза и поезия, на реалния свят на Америка от ХХ век с безвремието на мита и магията на Индия.

Читра Банерджи Дивакаруни е писателка и поетеса от индийски произход, носителка на многобройни награди. Любимите ѝ теми са свързани с положението на жените, с имиграцията, с културата на Азия, историята, митологията, магията и отдаването на почит на разнообразието в света. Дивакаруни е автор на книги за възрастни и за деца. Творбите ѝ са проведени на повече от 20 езика. Две от тях, "Повелителката на подправките" и "Сестра на сърцето ми", са филмирани. Читра Дивакаруни преподава творческо писане в Хюстънския университет. Произведения на Читра Дивакаруни са включени в над 50 антологии, включително "Най-добрите американски разкази", "Разкази - носители на наградата на "О'Хенри" и "Антология на носителите на наградата "Пушкарт". "Повелителката на подправките" е номинирана в множество класации за най-добър роман, включително престижната класация, правена от критиците и издателите в Сан Франциско "100-те най-добри книги на ХХ век".

Информация за "Повелителката на подправките"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Кръгозор
  • Брой страници 264
За автора

Няма добавена информация