14,00 лв.

Преди да кажа сбогом

Брет Уитър, Сюзан Спенсър-Уендъл
Екслибрис
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
14,00 лв.

Вълнуваща книга за последната година на журналистката Сюзан Спенсър-Уендъл.

Моята година, изживяна с радост

През юни 2011 Сюзан научава, че има амиотрофична латерална склероза (АЛС) - болестта на Лу Гериг - необратимо заболяване, което унищожава нервите и води до пълна мускулна атрофия. Тя е на 44, има три малки деца и ѝ остава само една година. Сюзан решава да я изживее с радост.

Напуска работата си като журналист, за да прекарва цялото време със семейството си. И предприема седем пътешествия със седемте най-важни в живота си. Въпреки че състоянието ѝ се влошава, Сюзан пътува до Юкон, Унгария, Бахамските острови и Кипър. Тя води синовете си на среща с делфините и 14-годишната си дъщеря Марина в прочутия магазин за сватбени рокли "Клайнфелд" в Ню Йорк, за да си представи сватбата ѝ, която никога няма да види.

Тя пише и тази книга. Тъй като вече не може да ходи и дори да вдига ръцете си, тя я пише буква по буква на айфона си, като използва само десния си палец, последния пръст, който все още движи.

Книгата не е нито гневна, нито горчива, на места е тъжна - а и как да не е? - но е изпълнена с оптимизъм, с радост от живота и с хумор. Това е книга, която - също като Сюзан - ще накара всеки да се усмихне.

От паркинга на "Бъргър Кинг", където Сюзан плаче след диагнозата си, до ледовете на Юкон, от катастрофално смешната семейна Коледа до полуразрушения манастир в Кипър, където Сюзан открива корените си. "Преди да кажа сбогом" е незабравим подарък за любимите ѝ хора и за нас: запис на последната им година, прекарана заедно, и напомняне, че всеки ден е по-хубав, ако го изживявате с радост.

Сюзан Спенсър-Уендъл е журналист в продължение на двайсет години.

Информация за "Преди да кажа сбогом"
  • Език Български
  • Брой страници 350
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация