19,95 лв.

Престъплението на Дядо Коледа

Мейвис Дориъл Хей
19,95 лв.

Британската библиотека предлага подбрана поредица криминални романи, писани в така наречената Златна епоха на жанра. Тези книги носят неповторимата атмосфера на класическия британски криминален роман, съхранила своето очарование до наши дни.

В имението Флаксмиър тече трескава подготовка за Коледа.
Леля Милдред пророкува мрачно, че нищо добро няма да излезе от тези ежегодни събирания на цялото семейство.
И се оказва права, защото навръх Коледа сър Озмънд Мелбъри, главата на семейството, е открит прострелян в своя кабинет. При това открит от гост, преоблечен като Дядо Коледа.
Празникът е пометен от страх и хаос, защото почти всеки от хората, събрали се в имението, е имал интерес от смъртта на сър Озмънд, а Дядо Коледа - на пръв поглед едиственият, който е имал възможност да стреля, няма никакъв мотив за убийство.
Всеки от присъстващите крие своите подозрения, а началникът на полицията, който се заема с разследването с твърдото убеждение, че познава семейството, скоро разбира, че много от представите му са погрешни.
Подозренията, взаимното недоверие и ненавист спъват разследването, но полковник Холсток не изпуска следата сред плетеницата от улики и лъжи, маскирани като улики.

Информация за "Престъплението на Дядо Коледа"
  • Брой страници 320
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Поредица Подбор на Британската библиотека
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация