10,95 лв.

Приказки от Оскар Уайлд, меки корици

Оскар Уайлд
10,95 лв.

Познатият на малки и големи писател естет Оскар Уайлд вълнува и предизвиква размисъл у всеки, посегнал към малкото томче с приказки, което държите в ръце.
Лиричният стил, откровеността и чистотата, с които са разказани историите за Щастливия принц, Себелюбивия великан и Звездното дете, го открояват като един от най-впечатляващите творци на Викторианската епоха.
Смята се, че много от историите в книгата са писани за деца, но емблематичните за Уайлд остроумие и остра критика към обществото ги правят подходящи и за по-възрастни читатели, които са запазили детската си впечатлителност и способността да се удивляват.
С все така актуалното си послание за доброта, съпричастност и човечност тези приказки и до днес са истинска наслада за търсещия ни дух и сетивата ни.

Информация за "Приказки от Оскар Уайлд, меки корици"
  • Брой страници 168
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор Ирландия
  • Размер см 13 х 20
Оскар Уайлд
За автора

Оскар Уайлд е ирландски и британски драматург, писател и поет. Роден е на 16 октомври 1854 г. в Дъблин. Завършва с отличие колежа „Тринити“ и след това заминава за Оксфорд, за да продължи изучаването на класическа литература и философия.

Отпечатването на романа „Портретът на Дориан Грей“ (1890) му спечелва славата на модерен писател с оригинален талант, затвърдена и от феноменалния успех на неговите пиеси. Автор е на девет комедийни пиеси. Изключително популярен става със своите афоризми и анекдоти, както и с остроумния диалог, характерен за много от произведенията му, сред които и Кентървилския призрак.

Оскар Уайлд (46-годишен) умира от менингит на 30 ноември 1900 г., беден като просяк и забравен от всички.