12,90 лв.

Протектор за защита на банкови карти от скимиране

 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 2 гласа
12,90 лв.

Протекторен стикер за вашата дебитна или кредитна карта

SkimProt е иновативен продукт за защита на банкови карти от кражби посредством метод, познат като скиминг.
SkimProt представлява специален протектор, който се залепя върху магнитната лента на банковата карта и я предпазва от копиране на данните.
Под термина „банкови карти“ се разбират всички видове карти, издавани от банките на потребителите и служещи за безкасови разплащания: дебитни, кредитни, виртуални и други.

Въвеждането на контактен чип в картите е по-нова технология, използвана с цел повишаване на сигурността. До момента в световен мащаб не е регистриран случай на копиране на данни от чип в реални условия. Това доказва сигурността на тази технология и обяснява причините за все по-честото й прилагане, но води до неравномерно насищане с устройства, работещи едновременно с чип и магнитна лента.

Как се използва защитената карта?

С увеличаване използването на банковите карти се увеличават и престъпните действия спрямо тях. Скимингът е определен като най-често срещаното престъпление по отношение трансакциите с банкови карти. Представлява незаконно копиране на данни от карти за безкасово плащане, с цел използването им без знанието на картодържателите. За да се копират данните от банковата карта, се монтират допълнителни устройства (скимери) към терминалите за безкасово плащане. Най-разпространените устройства записват данните от магнитната лента на картата, като успоредно с това и микрокамери заснемат ПИН кода, въвеждан от ползвателя. Банковата карта може да бъде използвана дълго време с един протектор. Препоръчително е протектора да бъде подменен само ако се появи нарушение на целостта му или започне разлепяне. Скимингът е проблем от световен мащаб, който генерира загуби за всички участници в платежната система. До момента опитите да бъде разрешен са неуспешни и достигат само до минимално ограничаване на щетите. Освен това са фокусирани в банкови процедури и законови разпоредби. Предлагаме сигурно разрешение на проблема със скиминга, приложимо за всеки отделен картодържател - иновативен продукт - SkimProt, уникален в световен мащаб. Представлява специален протектор, който се поставя върху магнитната лента на банковата карта и я предпазва от копиране на данните. Създаден е от специален материал със записан върху него сервизен код. Той се залепя от потребителя върху магнитната лента на банковата карта. Така информацията от магнитната лента става недостъпна за четеца на банкомата и за евентуално монтиран на него скимер. Сервизният код позволяват на банкомата или терминала на мястото на продажба да приеме банковата карта и да потърси нужните данни за трансакцията в чипа на картата. Използвайки информацията от чипа на картата, терминалът е готов да позволи извършването на трансакция при наличие на валиден ПИН код. По този начин се осъществява трансакция чрез по-сигурната технология, ползваща чипа на банковата карта. В същото време скимерът е прочел информация, записана върху защитната протектор, с която не може да се осъществи източване на сметката, дори и с копиран ПИН код на картата. Така се извършва една защитена трансакция.

SkimProt по никакъв начин не нарушава целостта на картите, както и не се въздейства и променя информацията, записана на тях. При правилно залепен защитен протектор картата може да се използва по обичайния начин. При използване на банкова карта, защитена със SkimProt, за плащане на POS терминал в търговски обект, тя трябва да бъде поставена в процепа на терминала, четящ чипове. Маркирането на картата през улея на POS терминала, предназначен за четене на магнитни ленти, няма да доведе до осъществяване на трансакция. При използване на картата на банкомат, за който не е ясно дали работи с банкови карти с чип, картата се поставя в процепа на четеца и се следят инструкциите на екрана. Ако банкоматът работи с карти с чипове, на екрана се появява стандартно или леко модифицирано меню, от което се избират желаните трансакции. Когато банкоматът не работи с карти с чип, на екрана се изписва информация, че картата не може да бъде прочетена и устройството я връща обратно. В този случай потребителят може или да отлепи защитния протектор и да извърши трансакцията, или да потърси устройство, работещо с чип. Не се препоръчва повторно използване на веднъж отлепен по някакъв повод протектор, защото може да възникне проблем в банкомата и/-или картата от да бъде задържана от банкомат-машината.

Когато потребителят, използващ SkimProt, се натъкне на банкомат или терминал, работещ само с карти с магнитна лента и не разполагащ с четец на чипове, има два варианта за действие. Да потърси в близост друг терминал, работещ с карти с чипове, или да отлепи защитния протектор SkimPrоt и да извърши трансакция както с обикновена незащитена банкова карта. В този случай рискът е същият, както при сегашното ежедневно използване на незащитени със SkimProt банкови карти.

Информация за "Протектор за защита на банкови карти от скимиране"
  • SKU 3800230731012
  • Производител СкимПрот
  • Материал Комбиниран
  • Марка СкимПрот