12,00 лв.

Публична екзекуция номер 7

Теодор Вергов
Фабер
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
12,00 лв.

Действието в книгата се развива само след 5 години, но светът е неузнаваем...

Датата е 28-ми Ноември 2023 година, а Артър Крийг е седмият осъден на публична екзекуция от новата правораздавателна система на САЩ.

За разлика от предходните осъдени, той няма да получи полагащото се на всеки време за разкаяние и сбогуване. Вместо това ще бъде принуден да даде сведения за всички неразкрити доказателства, свързани с извършените от него 33 изключително жестоки предумишлени убийства.

Гражданите са длъжни да наблюдават изпълнителния процес на живо по телевизията, за да осъзнаят последиците от престъпленията и неизбежността на справедливото наказание.

Дали обаче все пак смъртната присъда ще се окаже подходящо средство за постигането на едно по-съвършено и лишено от престъпност общество? Дали съдиите все пак не са просто хора, които биха могли да обрекат на екзекуция някой невинен?

Дали тази жестока екзекуция все пак е способна да поправи извършените злини и да върне непоносимата болка на всички пострадали? Или е способна единствено да демонстрира пълната жестокост на господстващия социален ред и да донесе временна наслада на жадните за кръв и зрелища граждани, от които Държавата отдавна е отнела всички останали удоволствия...

Информация за "Публична екзекуция номер 7"
  • Брой страници 214
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация