14,95 лв.

Пустинно цвете

Уерис Диъри
AMG Publishing
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 4 гласа
14,95 лв.

Истинската история на модела Уерис Диъри.

Разтърсваща история за пътя от номадския живот до модния подиум.

Книгата „Пустинно цвете” описва истинската история за живота на сомалийката Уерис Диъри. Тя е покъртителен разказ за невероятната сила на една жена, която на 5-годишна възраст е лишена по особено жесток начин от своята женственост заради чудовищен местен ритуал и която накрая, след множество обрати на съдбата, завладява световния моден подиум и се превръща в символ на женствеността.

Родена в африканската пустош и отраснала сред номади, на 12-годишна възраст Уерис избягва от семейството си, прекосява съвсем сама сомалийската пустиня до столицата на страната Могадишу, като се излага на риск да бъде похитена от хора и изядена от диви животни. Пътят ѝ я отвежда в Лондон, където след години къртовски труд като прислужница Уерис става световноизвестен модел и се посвещава на каузата да помогне и на други жени да се изправят срещу варварските традиции и да променят живота си.

„Пустинно цвете” е не просто автобиография, а живо доказателство за чудесата, на които е способен човек, когато не се примирява с трудностите, а мечтите му не познават граници.

"Историята на Уерис е изпълнена със забележителна смелост. От сомалийската пустиня до света на висшата мода тя се бори срещу потисничеството и излиза като истински победител. Тя е най-красивото вдъхновение за всеки."
Елтън Джон

Информация за "Пустинно цвете"
За автора

Няма добавена информация