6,00 лв.

Рая и синигерчето

Дита Маркова
Унискорп
Ограничена наличност
6,00 лв.
"Рая и синигерчето" е книжка пълна с прекрасни детски приказки.
 
Приказки като пъстри дрешки, с които децата уверено навлизат в чудния свят на "Цветария".
Все по-рядко можем да прочетем авторски приказки за деца. Дита Маркова е от малкото съвременни писатели, които пишат увлекателно и достъпно за днешните хлапета. Наред с традициите на българския приказен фолклор тя вплита съвременни сюжети и с много въображение извайва чудесни образи на цветя, растения, животни, природни явления и годишните времена, на които придава човешки качества.
 
Книжката е подходяща както за по-големички деца, които умеят да четат, така и за по-малки, за които картинките ще са водещият приказен език. Пъстрите илюстрации ще ги въведат в образния свят на цветята и тяхната грижовна стопанка; на птиците, всяка със своя причудлив характер; на слънцето, вятъра и дъжда, които са извор на топлина и вода, така необходими за съществуването на прекрасната ни планета Земя.
 
Приказно разработената тема за екологията и отношението на децата към природата прави съвременните истории на Дита Маркова много подходящи за предучилищно обучение. Приказките могат и да се драматизират, а картинките подсказват как точно да се направи драматизацията.
Информация за "Рая и синигерчето"
  • Език Български
  • Брой страници 32
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Размер см 21 x 29 см.
За автора

Няма добавена информация