25,00 лв.
Ново

РазДелени, книга 2: НеЦели

Нийл Шустърман
25,00 лв.

Благодарение на Конър, Лев и Риса и бунта им в лагера за събиране на органи „Хепи Джак“ хората вече не могат да си затварят очите за разделянето. За обществото е удобно да се отърве от младежите, които създават неприятности, и едновременно с това да си осигури толкова необходимите органи за трансплантиране, но етичността на този подход най-сетне е поставена под въпрос. Въпреки това разделянето се е превърнало в голям бизнес, в който са замесени могъщи политически и корпоративни интереси, които искат той не само да продължи, но и да се разширява, като се прилага на затворници и бедни хора.

Кaм e продукт на този бизнес. Създаден е изцяло от частите на други Разделени и на теория не съществува. Той е нещо като футуристичен Франкенщайн, който се опитва да открие своята самоличност и смисъла на живота си, както и да разбере дали притежава душа. Когато садистичен ловец на глави, който събира „трофеи“ от заловените от него Разделени, започва да преследва Конър, Риса и Лев, Кам открива, че съдбата му е неразривно свързана с тяхната.

Динамична и напрегната, тази книга задава въпроса къде започва и свършва животът и какво всъщност означава да живееш.

Информация за "РазДелени, книга 2: НеЦели"
  • Език Български
  • Брой страници 520
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Нийл Шустърман е американски сценарист, драматург и писател на бестселъри в жанра фентъзи, научна фантастика и фантастичен трилър. Роден е на 12 ноември 1962 година в Бруклин, Ню Йорк, САЩ.  

Публикува първия си роман „The Shadow Club“ през 1988 година. Печели Националната награда за книга за 2015 година, както и „Бостън Глоуб“ и Калифорнийската награда за книга за младежи за 2008 година. 

През 2016 година издава романа си „Косачи“ от известната поредица „Дъгата на косата“.