23,00 лв.

РазДелени, книга 1

Нийл Шустърман
23,00 лв.

След Втората американска гражданска война армиите на коалициите за Избора и за Живота стигат до мирно споразумение. Според приетия от тях Закон за живота човешкият живот не може да бъде прекратяван от момента на зачеването до тринадесетгодишна възраст. Но между тринадесет и седемнадесетгодишна възраст, родителите могат да се отърват от детето си чрез процес, наречен „разделяне“.

Технически погледнато животът на детето не свършва, тъй като органите му и други части от тялото му се използват отново от живи реципиенти. Според обществените лидери разделянето води до създаването на едно по-здраво и по-безопасно общество, тъй като проблемните и нежелани младежи са използвани за общото благо.

Конър е бунтовник, чиято заповед за разделяне е подписана от родителите му. Рита е дете от държавен детски дом, което е определено за разделяне заради съкращаване на разходите в бюджета. А Лев е десетото дете на родителите си и от раждането си е предопределен за разделяне като религиозен Десятък. Когато пътищата на тримата се пресичат, те започват да се борят за съдбата си. Но дали имат шанс да избегнат участта си или да докажат, че животът им заслужава да бъде спасен?

Информация за "РазДелени, книга 1"
  • Език Български
  • Брой страници 416
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Нийл Шустърман е американски сценарист, драматург и писател на бестселъри в жанра фентъзи, научна фантастика и фантастичен трилър. Роден е на 12 ноември 1962 година в Бруклин, Ню Йорк, САЩ.  

Публикува първия си роман „The Shadow Club“ през 1988 година. Печели Националната награда за книга за 2015 година, както и „Бостън Глоуб“ и Калифорнийската награда за книга за младежи за 2008 година. 

През 2016 година издава романа си „Косачи“ от известната поредица „Дъгата на косата“.