34,00 лв.

Рецепти за здравословен хляб и десерти

Анна Шагасян
34,00 лв.

Какво представлява хлябът? Накратко, това е микс от брашно и вода, приготвени във фурна.

Според историята, най-ранният хляб е направен преди около 10 000 години и то не къде да е, а съвсем близо до нас. В близкия Изток и по-точно в Египет. С древните инструменти за мелене, зърното е било раздробявано и произведения хляб е наподобявал формата на това, което днес наричаме тортили. През вековете държавите разработват водното мелене около 450 г. пр. н. е. И по този начин издигат хляба до степен, която впоследствие се смята за форма на изкуство. Интересното е, че по-богатите римляни са смятали по-белия хляб за по-качествен и по подходящ за образованите и богатите хора.

По същия начин през британското средновековие печенето на хляб се превръща в символ на статус. Висшите класи отново предпочитали белите хлябове, докато тези с по-нисък статус оставали с ръжения, триците и като цяло по-грубите хлябове. От тогава времената са се променили много. Но истината е, че нищо не сплотява по-добре семейната софра от добре приготвен, мек и ароматен хляб.

Хлябът и рецептите, които ще видите в книгата са плод на дългогодишен опит и повод за щастливи възгласи и усмивки. Чрез рецептите описани в книгата, вие ще можете да зарадвате всеки гост и да впечатлите дори онези, които имат най-изискани вкусове. Десертите пък ще удовлетворят сетивата на всички възрасти - независимо дали е малчуган или вече чете вестника си с лупа.

За мен е чест и удоволствие да споделя тези рецепти с вас!

Анна Шагасян

Информация за "Рецепти за здравословен хляб и десерти"
  • Брой страници 144
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 17 х 24 см.
За автора

Няма добавена информация