430,00 лв.

Ролер Waldmann Solon

 
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
430,00 лв.

Всички компоненти на ролера Waldmann Solon са с покритие от родий, което осигурява защита на компонентите срещу вредни влияния.

Капачката на ролера се затваря посредством завъртане, с раиран десен и пространство за персонализирано гравиране върху клипса.

Корпуса на ролера е покрит с матирана телешка кожа в черен цвят.

Ролерът съчетава характеристиките на химикалката и писалката, но е предпочитан заради по-гладкото му писане и по-малкия натиск при писане от химикалката, понеже се използва течно мастило или пигмент на основата на гел. Естеството на тези мастила, имащи склонността да се просмукват по-бързо и дълбоко в хартията в сравнение с другите видове мастила дава на ролерите характерните качества на писане.

Механизма на подаване на мастилото е стандартно - мастило се подава към малко волфрамово топче, което разнася мастилото при натиск и чрез въртене на въпросното топче оставя мастилена следа в определена посока върху хартията

По-голяма част от ролерите са без механизъм за включване и изключване, т.е. перманентно включени, но с предпазна капачка, която предпазва от случайно изпускане на мастило и др.

Историята на Waldmann започва през 1918 г. като производител на висококачествени механични моливи от злато и сребро. Местоположението на компанията остава непроменено във времето - разположена е в Биркенфелд близо до Пфорцхайм – традиционната немска бижутерийна столица в Шварцвалд. Производственият процес включва използването както на традиционни, така и на съвременни технологии и висока степен на автоматизация.

Информация за "Ролер Waldmann Solon"
  • SKU W0426
  • Производител Waldmann
  • Материал Метал
  • Колекция Solon
  • Марка WALDMANN