20,00 лв.

Рупърт Мърдок: Историята на най-големия медиен магнат в света

Нийл Чиноует
Класика и стил
Наличен
Оценка 5.0 от 2 гласа
20,00 лв.

Биографията на легендарния Рупърт Мърдок.

Историята на най-големия медиен магнат в света

Това е сага за един мъж, който в продължение на три десетилетия дебне, дразни и плаши световната медийна индустрия; сага за бизнесмена, чиито титанични хазартни сделки придават форма и съдържание на медийното пространство в глобален мащаб. Независимо дали печели или губи, Мърдок е човекът, който променя всичко. А Нийл Чиноует е точно този, който може и трябва да разкаже неговата история. През 1990 г. авторът пише статия, която предизвиква официално разследване на фамилните фирми на Мърдок в Австралия от страна на правителството. И оттогава насам не е спрял да следи отблизо бизнеса на човека, който със сигурност е най-големият играч в медийния бизнес за всички времена.


"Добре подплатен с факти, този разказ за вечния възход на магната Мърдок съдържа повече драматични обрати от роман на Джефри Арчър. Страхотно четиво, в което присъстват изключително напрегнати сделки, финансови скандали и колоритни световни знаменитости - от Бил Гейтс до
Тони Блеър. Разказът на Чиноует очертава силуета на един изключителен човек - отчасти комарджия, отчасти мегаломан, като едновременно с това разкрива и ролята на притежаваната от Мърдок News Corporation в световната информационна революция."
Sunday Telegraph

Информация за "Рупърт Мърдок: Историята на най-големия медиен магнат в света"
  • Език Български
  • Брой страници 580
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2003
  • Националност автор Австралия
  • Размер см 15 x 22 см.
За автора

Няма добавена информация