30,00 лв.

Събрани приказки и разкази, том 2

Ханс Кристиан Андерсен
Ентусиаст
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
30,00 лв.

Том втори от луксозната поредица Събрани приказки и разкази от Х. К. Андерсен. С илюстрации от Вилхелм Педерсен.

„Събрани приказки и разкази“ – пълната колекция от произведенията на Ханс Кристиан Андерсен в красиво издание, което заслужава специално място във вашата библиотека.

Преводът е на Петър Милков Петров – първия преводач на Андерсен от датски на български език. Вилхелм Педерсен, чиито илюстрации красят новите издания на събраните съчинения на Ханс Кристиан Андерсен, е първият художник, илюстрирал приказките на датския разказвач. През 1849 г. е публикувана поредица от пет тома с творбите на разказвача и 125 рисунки на Педерсен. В Дания и до ден днешен те се смятат за неразделна част от приказките на Андерсен.

Във втория том ще откриете обичаните приказки „Малката Русалка“, „Цветята на малката Ида“, „Дивите лебеди“ и други не толкова познати творби на датския гений.

Информация за "Събрани приказки и разкази, том 2"
  • Език Български
  • Брой страници 424
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Дания
  • Размер см 17 x 24 см.
Ханс Кристиан Андерсен
За автора

Ханс Кристиан Андерсен

Виж всички заглавия от автора

Ханс Кристиан Андерсен е световноизвестен писател на едни от най- хубавите детски приказки. Роден е 1805г в Оденсе. Най- известните му истории са „Храбрият оловен войник“, „Снежната царица“, „Малката русалка“, „Палечка“, „Малката кибритопродавачка“.