12,00 лв.

Сама

Горян Петревски
Книги за всички
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
12,00 лв.

Изпълнен с емоция и сантимент, романът разказва за търсенето на красивото и възвишеното, за израстването и любовта

Романът „Сама“ е едно от най-добрите постижения на македонския писател Горян Петревски. В романа е отразено ежедневието на младия човек, сблъсъка му с лицемерието, злото, измамата, дрогата.

Горян Петревски, който добре знае как да отгатне тайните на тийнейджърите и да разкаже за чувствата им, както и да върне в младостта тези, които вече принадлежат към света на възрастните

Теодора има изключително успешна спортна кариера като каратист и с лекота печели всички състезания, което я превръща в знаменитост. Но тя е самотна и страни от момчетата.

Причината е, че още не е преживяла травмата, нанесена й преди няколко години. Неин съученик се е опитал да я изнасили, а след това пуска сред приятелите си и в училище слуха, че тя е лесно момиче. Като не успява да пребори слуховете, Теодора се премества в друго училище. Запалва се по каратето и с много хъс винаги печели победи.

А истината е, че всеки път тя си представя, че противникът й е младежът, който се е опитал да я изнасили, или неговите приятели. Сега те са се превърнали в главните наркодилъри в града. Сблъсъкът й с тях е неизбежен. Но така момичето би рискувало перспективната си спортна кариера, защото не бива да прилага бойните си умения в живота.

Самотна и затворила се в себе си, Теодора започва да си чати под никнейма Сама с непознатия Пророк. Неусетно двамата се сближават и тя постепенно се влюбва в него. Кой е Пророка? Най-добрият й приятел в училище? Съседът й, който е гениален, световно признат пианист? Или някой непознат, решил да се възползва от момичето?

Ще си отмъсти ли Теодора за травмите, причинени й от младежите, превърнали се в градските наркодилъри?
Ще рискува ли за това голямата си спортна кариера, която би я отвела на европейския подиум?
Кой е тайнственият Пророк?

Информация за "Сама"
  • Брой страници 224
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор Северна Македония
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация