23,90 лв.

Само капитализъм, твърди корици

Бранко Миланович
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
23,90 лв.

„Само капитализъм“ е провокативен разказ за миналото и бъдещето на капитализма – и за новата схизма между икономическите модели на Изтока и Запада
Днес капитализмът е не просто доминираща, а единствена социално-икономическа система в света. В книгата икономистът Бранко Миланович разкрива причините за тази решителна историческа промяна и очертава границите на новото световно разделение – между западния либерален меритократичен капитализъм и политическия авторитарен капитализъм, олицетворен от Китай. Той търси корените на още неслучилото се бъдеще, към което вървим не само под натиска на това съперничество, но и на глобализацията, икономическата миграция, задълбочаващото се неравенство. Предлага и възможни пътища, по които да поемем – нерядко провокативни, но винаги безупречно подкрепени от забележителния му анализ.
Миланович отхвърля пророчествата, че неизбежно ще стигнем до някакъв „край на историята“ – независимо дали на пълен просперитет, или на масова безработица заради автоматизацията. Капитализмът е рискова, но работеща система. Нашите избори ще определят как ще ни служи и в бъдеще.

Блестяща... Бранко Миланович стъпва върху оригинални изследвания и един много широк поглед към историята, за да зададе всички важни въпроси за нашето бъдеще.
Гордън Браун, бивш министър-председател на Великобритания

Информация за "Само капитализъм, твърди корици"
  • Брой страници 344
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2020
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация