20%
Онлайн цена
Промо цена 17,60 лв. Редовна цена 22,00 лв.

Сърцето на вещицата

Дженевийв Горничек
Orange books
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 17,60 лв. Редовна цена 22,00 лв. Спестяваш 4,40 лв.

Когато една прокудена в изгнание вещица се влюбва в легендарния хитрец Локи, тя рискува да си навлече гнева на боговете в този вълнуващ и разтърсващ дебютен роман, който преоткрива скандинавската митология.

Историята на Ангрбода започва там, където свършват повечето истории за вещици – с изгаряне на кладата. Наказана от Один за това, че е отказала да му разкрие бъдещето, Ангрбода оцелява след огъня, макар ранена и изгубила силите си. Тя бяга и намира подслон в затънтена далечна гора. Там я открива мъж, наричащ себе си Локи, и първоначалното ѝ недоверие към него се превръща в дълбока и непоклатима любов.

От връзката им се раждат три необикновени деца, орисани със скрита съдба. Ангрбода е твърдо решена да ги отгледа, скрити на края на света, в безопасност от всевиждащото око на Один. Но докато бавно възвръща пророческите си умения, тя разбира, че блаженият ѝ живот – и вероятно животът изобщо – е в опасност.

С помощта на свирепата ловджийка Скади, с която я свързва все по-дълбоко приятелство, Ангрбода трябва да избере дали да приеме съдбата, която е предрекла за собственото си семейство… или да се бори, за да промени бъдещето. Като използва за основа най-древните легенди, този роман съумява да създаде една съвременна история за любов, загуба и надежда.

Информация за "Сърцето на вещицата"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Дженевийв Горничек

Виж всички заглавия от автора

Дженевийв Горничек е американска писателка, родена в Кливланд, Охайо.  

Първата ѝ книга „Сърцето на вещицата“ е издадена през 2021 година и бързо се превръща в бестселър.  

През 2023 година дебютира вторият ѝ роман „The Weaver and the Witch Queen“.