30%
Промо цена 18,90 лв. Редовна цена 27,00 лв.

Сърцето се предава последно

Маргарет Атууд
Промо цена 18,90 лв. Редовна цена 27,00 лв. Спестяваш 8,10 лв.

Маргарет Атууд подлага човешкото сърце на върховно изпитание в този блестящ роман, не по-малко прозорлив от „Разказът на прислужницата“ и плод на богатото въображение, родило „Слепият убиец“.

Стан и Шармейн са съпрузи, които се опитват да оцелеят по време на икономическа и обществена криза. Безработицата ги принуждава да живеят в автомобила си и двамата стават лесна мишена за бродещи банди. Те отчаяно се нуждаят от обрат, от светкавичен обрат. Проектът „Позитрон“ в град Консилиънс като че ли е отговорът на техните молитви. Там няма безработни, всеки получава чист и удобен дом... но само за шест месеца годишно. През месец жителите на Консилиънс трябва да напускат домовете си и да заемат мястото на затворници в затвора „Позитрон“. След като изтече едномесечният им престой в затвора, могат да се върнат в своите домове на цивилни граждани.

Отначало сякаш всичко е наред. Ала когато Шармейн се увлича по мъжа, който обитава къщата им, докато двамата със Стан са в затвора, следва лавина от събития, които поставят живота на Стан в смъртна опасност. Всеки следващ ден в „Позитрон“ все по-малко прилича на сбъдната мечта и все повече напомня на зловещо пророчество.

Този мрачен и безбожно забавен роман за едно близко бъдеще, в който невинните са зад решетките, а престъпниците са на свобода, е доказателство за майсторството на Маргарет Атууд.

Информация за "Сърцето се предава последно"
  • Брой страници 480
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2023
  • Националност автор Канада
  • Размер см 13 х 20 см.
Маргарет Атууд
За автора

Маргарет Елинор Атууд е родена през 1939 г. в Отава в семейството на ентомолога Карл Едмънд Атууд. Прекарва голяма част от своето детство местейки се между Северен Квебек, Отава, Су Сент Мери и Торонто.
От 1957 г. следва в Университета на Торонто. През 1962 г. получава магистърска степен в Харвардския университет в Съединените щати.
През следващите години Атууд преподава литература в различни университети. Когато е на 46 години написва актуалния и до днес роман "Разказът на прислужницата".