14,00 лв.

Същото море

Амос Оз
Милениум Пъблишинг
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
14,00 лв.

Великолепна книга с въздействащ сюжет от израелския автор Амос Оз.

Най-поетичната, най-елегичната и най-българската творба на Амос Оз.

Невзрачният счетоводител Албер Данон овдовява без време, ала в страданието си загубва диалога с непокория си син и се изправя пред непосилното предизвикателство да приюти прятелката му - измамена и прелъстена от друг. Всеки от героите в тази книга е на кръстопът - между две жени, между двама мъже, между минало и настояще, между дълг и желание, между пари и любов.

Целият роман е написан в мерена реч - с лапидарни станси, които не само носят имената на накяои виртуозни музикални форми, но и звучат като химн в многогласието и хармонята на всяка от историите.

Амос Оз безспорно е един от съвременните литературни гении. Книгите му са преведени на повече от 30 езика и с мнгомилионния си общ тираж се радват на огромен успех навсякъде по света.

Информация за "Същото море"
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор Израел
  • Размер см 13 x 20 см.
Амос Оз

Амос Оз е роден през 1939 г. Той е израелски писател и журналист. Висшето си образование следва в Еврейския университет в Йерусалим (1960 г. - 1963 г.). Учи философия и литература. Още в университета пише разкази. Оз е един от най-известните еврейски писатели. Много от неговите почитатели го наричат еврейския Толстой. Той е автор на над 18 книги и над 450 есета.