15,00 лв.

Second life: Reloaded

Станислава Чуринскиене
Президент
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.
Книгата би могла да се разглежда като писана в традициите на американския роман за завладяване на границите. 
 
През 2007 година Станислава се затваря в нает нарочно апартамент, далеч от физическия свят, за да напише третата си книга. В продължение на половин година тя общува със себеподобните си изключително във виртуалното пространство, опитвайки се да да опознае новата прослойка, която самата тя нарича „интернет имигранти“ – все по-разрастващата се група на хора, които прекарват почти цялото си време в мрежата, управляват професионалните си дела през интернет и общуват, влюбват се и правят секс с потребители от цял свят, и живеят в социалните мрежи.
 
След десет месеца се появява книга, която е толкова художествена литература, fiction, колкото и документалистика. Second Life е първият летопис на интернавтите в съвременната българска литература.
 
Second Life е книга за човека и границата. За съвременния човек, който преживява специфично чувство на безпомощност в свят, който се движи все по-бързо, в който физическите разстояния стават все по-променливи, в който хората напускат държавите си и самите държави изчезват. Предизвикателствата пред човешката перцептивност се менят със скоростта на светлината, а инструментариумът за справяне с реалността са едни и същ години наред. И за границата, която от реално, се превръща в абстрактно понятие.
Информация за "Second life: Reloaded"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Размер см 14 x 21.5 см.
За автора

Станислава Чуринскиене

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация