24,90 лв.

Семена за билкови чайове Piccolo, 3 вида

24,90 лв.

Комплект от 3 пакетчета със семена, които ще ви помогнат да си приготвите билкови чайове. Традиционни, топли, лечебни, на една ръка разстояние.

Съдържание:

Мента
Mentha x piperita е естествен хибрид на Mentha spicata и Mentha aquatica. Тъмнозелените му листа имат характерен сладникав, силен аромат и ароматен, топъл, остър вкус с охлаждащ послевкус. Това е вероятно най-важната търговска ароматна билка в света, за която се смята, че е култивирана за първи път в древен Египет, въпреки че официалните данни за нейното култивиране започват в Англия през 1750 г. Оттогава насам маслото от мента е намерило широко приложение в ароматизирането на храни, напитки и фармацевтични препарати. В домашни условия листата и цветовете на растението могат да се изсушават за чайове или да се използват в яхнии и сосове.

Размер на растението: 70 х 50 см. (широчина и височина)
Размер на подходяща саксия: 30 х 30 см. (широчина и височина)
Съвместно засаждане: репички, лук, моркови, домати, патладжани, чушки

Маточина
Quedlinburger Niederliegende е с по-високо съдържание на етерични масла в сравнение с другите маточници. Списъкът с причините да обичате и отглеждате маточина е безкраен - тя има кулинарни, козметични и лечебни свойства и красив лимонов аромат. Името на маточината е от град Кведлинбург, който се намира на север от планината Харц в германския регион Саксония-Анхалт. Същевременно "Niederliegende" може да се преведе от немски като "прокобен" - ботаническо прилагателно, което означава "растящ по земята, без да пускам корени". Това лесно за отглеждане многогодишно растение принадлежи на всяка градина!

Размер на растението: 30 х 40 см. (широчина и височина)
Размер на подходяща саксия: 25 х 25 см. (широчина и височина)
Съвместно засаждане: домати, босилек, лайка, босилек, мента, лук, магданоз

Босилек
Ocimum tenuiflorum (също Ocimum sanctum), известен като свещен босилек или тулси, е ароматно многогодишно растение, произхождащо от Индийския субконтинент, което се отглежда широко в Югоизточна Азия за религиозни цели и за целите на традиционната медицина, като например в билковите чайове в Аюрведа. Листата се използват и при почитането на Вишну, а на растението се гледа като на защитно за дома. При такива грандиозни употреби може да ви се стори възмутително да го използвате в кулинарията. Въпреки това тулси е добре познато в кухнята на Югоизточна Азия, а през горещите летни месеци би трябвало да можете да намерите големи гроздове от него на фермерските пазари.

Размер на растението: 60 х 60 см. (широчина и височина)
Размер на подходяща саксия: 20 х 20 см. (широчина и височина)
Съвместно засаждане: кориандър, мента, риган, мащерка, домати, чушки, патладжани

Италианската марка Piccolo е създадена през 2012 година, предлагайки селектирани семена за градски градини. Открийте разнообразни зеленчуци, растения, плодове, ядливи цветя и билки, специално предназначени за саксийно отглеждане, подходящи за терасови градински пространства. Семената са опаковани с устойчиви и напълно рециклируеми материали. Добрите неща идват в малки опаковки!

Информация за "Семена за билкови чайове Piccolo, 3 вида"
  • SKU 8053306010596
  • Цвят Зелен
  • Производител Piccolo
  • Възраст от 14
  • Пол Жена
  • Марка Piccolo