24,90 лв.

Семена за флорални чайове Piccolo, 3 вида

24,90 лв.

Комплект от 3 пакетчета семена, с които можете да си приготвяте собствени флорални чайове. Традиционни, топли, лечебни, на една ръка разстояние.

Римската лайка е многогодишно, малко и пълзящо растение с цветове, подобни на маргаритки. Растението има прекрасен, сладък, плодов аромат и обикновено се използва за приготвяне на билкови настойки за медицински цели. Въпреки че е вероятно най-популярното и добре познато лечебно растение, лайката е и популярна съставка в редица магически ритуали. Що се отнася до божествата, лайката се свързва с Кернунос, Ра, Хелиос и други богове на слънцето. В същото време викингите са имали по-практично приложение на лайката, като са я добавяли към шампоаните си за коса, за да подпомогнат изсветляването на русата коса. В редица народни магически традиции, особено тези на американския юг, лайката е известна като цвете за късмет, а ако сте комарджия, измиването на ръцете в чай от лайка ще ви осигури късмет на игралните маси.

Размер на растението: 20 х 30 см. (широчина и височина)
Размер на подходяща саксия: 30 х 30 см. (широчина и височина)
Съвместно засаждане: краставици, лук, босилек, лавандула

Червен бергамот, известно и с няколко други имена, сред които пурпурна пчелна мащерка, алена пчелна мащерка или бергамот, е ароматно растение, произхождащо от източната част на Северна Америка. Има дълга история на употреба като лечебно растение от много индиански народи. По-специално, хората от племето Осуего са приготвяли листата на чай, което е дало на растението едно от обичайните му наименования - чай Осуего, който по-късно е използван от американските колонисти по време на бойкота им на британския чай. Сортът Panorama е възхитителен, култивиран сорт, въведен преди повече от 300 години и добре известен с блестящите си нюанси на алено, малиново, червено, розово и сьомга.

Размер на растението: 25 х 75 см. (широчина и височина)
Размер на подходяща саксия: 20 х 20 см. (широчина и височина)
Съвместно засаждане: домати, пипер, пъпеш, патладжан, лавандула, зюмбюл, невен

Зебрина е сорт слез, който се отличава със шипове от лавандулови кръгли цветове с лилави ивици, които се издигат над листата от средата на лятото до средата на есента. Прекрасен в градини, лехи или балкони, той се цени и за кулинарни и медицински цели. Цветовете се използват за приготвяне на чай, вино и оцет, а младите листа и незрелите плодове вървят добре в салати. Като лечебно растение се използва за лечение на много заболявания. Не на последно място, неговите спиращи дъха цветове са сред любимите на пеперудите, които ежедневно отдават почит на тези цветове. Малко са растенията, които предлагат дълготрайните награди на този красив наследствен слез.

Размер на растението: 45 х 60 см. (широчина и височина)
Размер на подходяща саксия: 30 х 30 см. (широчина и височина)
Съвместно засаждане: домати, пипер, пъпеш, патладжан, лавандула, зюмбюл, невен

Италианската марка Piccolo е създадена през 2012 година, предлагайки селектирани семена за градски градини. Открийте разнообразни зеленчуци, растения, плодове, ядливи цветя и билки, специално предназначени за саксийно отглеждане, подходящи за терасови градински пространства. Семената са опаковани с устойчиви и напълно рециклируеми материали. Добрите неща идват в малки опаковки!

Информация за "Семена за флорални чайове Piccolo, 3 вида"
  • SKU 8053306010657
  • Цвят Многоцветен
  • Производител Piccolo
  • Възраст от 14
  • Пол Жена
  • Марка Piccolo