4,00 лв.

Детско-юношеска класика : Щастливия принц

Оскар Уайлд
Хермес
Наличен
Оценка 5.0 от 2 гласа
4,00 лв.

Авторът на световна класика Оскар Уайлд е чудесен разказвач и в своите приказки той винаги е по-смирен и близък до детските сърца.

Великолепен сборник с приказки, в които предаността на малката лястовичка изтръгва сълзи дори от каменна статуя, детската любов трогва сърцето на себичния великан, Звездното дете успява да открие родителите си едва след като се отърсва от прекомерната си гордост.
Невероятно увлекателни и оригинални, приказките на Оскар Уайлд вълнуват читателите и днес, както при първата си поява преди повече от сто години.

Информация за "Детско-юношеска класика : Щастливия принц"
  • Клас 6
  • Брой страници 160
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 14 x 20 см.
Оскар Уайлд
За автора

Оскар Уайлд е ирландски и британски драматург, писател и поет. Роден е на 16 октомври 1854 г. в Дъблин. Завършва с отличие колежа „Тринити“ и след това заминава за Оксфорд, за да продължи изучаването на класическа литература и философия.

Отпечатването на романа „Портретът на Дориан Грей“ (1890) му спечелва славата на модерен писател с оригинален талант, затвърдена и от феноменалния успех на неговите пиеси. Автор е на девет комедийни пиеси. Изключително популярен става със своите афоризми и анекдоти, както и с остроумния диалог, характерен за много от произведенията му, сред които и Кентървилския призрак.

Оскар Уайлд (46-годишен) умира от менингит на 30 ноември 1900 г., беден като просяк и забравен от всички.