19,00 лв.

Силвър. Завръщане на Острова на съкровищата

Андрю Моушън
Прозорец
Ограничена наличност
19,00 лв.
Морски приключения, морски битки, скрити съкровища и плаване из морските дебри. 
 
Вълнуващото продължение на една от най-великите приключенски истории.
 
Юли, 1802 година. В блатистите южни покрайнини на Темза се намира "Испаньола" - странноприемницата на Джим Хокинс и неговия син. Младият Джим прекарва дните си в разходки из мъгливото поречие, а вечер слуша в пивницата историите за морски приключения и проклятия, за убийства и отмъщения, за черни знаци и заровени съкровища.
Изневиделица една нощ по реката пристига тайнствено момиче на име Нати, което носи молба от баща си - Дългия Джон Силвър. Остарял и изнемощял, но все още надарен със странна сила, пиратът предлага на Джим и Нати да отплават към Острова на съкровищата, за да намерят скритата плячка на капитан Флинт. Силвър е наел кораб и силен екипаж, чийто капитан чака единствено картата, скрита в "Испаньола".
Скоро Джим и Нати отплават от Лондон, но вълнението от морската одисея отстъпва място на ужаса, когато корабът им достига до целта си. Защото Островът на съкровищата вече не е така необитаем както някога...
 
Андрю Моушън (роден през 1952 г.) е английски поет и писател. Редактор на "Poetry Review" и "Chatto & Windus", поет лауреат на Великобритания, съосновател на Поетичния архив и носител на рицарско звание за заслугите си към литературата от 2009 г. Понастоящем преподава творческо писане в Лондонския университет. Член е на Кралското литературно дружество и живее в Лондон.
Информация за "Силвър. Завръщане на Острова на съкровищата"
  • Език Български
  • Брой страници 278
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 16 x 24 см.
За автора

Няма добавена информация